کاهش قیمت جیره دام و طیور با آردک برنج
آیا در شرایط فعلی کاهش قیمت جیره دام و طیور ضروری است؟ چگونه آردک برنج سبب کاهش هزینه های دامداری ها و مرغداری ها می شود؟
این روزها تمام کسانی که در حوزه خوراک دام و طیور فعالیت دارند از دامدار و مرغدار گرفته تا کارخانجات تولید خوراک از قیمت نهاده های دامی شکایت دارند. با یک حساب سر انگشتی می توان به آنها حق داد زیرا هزینه ای که برای تولید یک کیلو گرم گوشت قرمز یا مرغ یا تخم مرغ صرف می شود با قیمت فروش آن همخوانی ندارد.
در این شرایط استفاده از خوراک هایی که هزینه جیره را پایان بیاورد اجتناب ناپذیر است. کارشناسان حوزه خوراک دام و طیور خوراک های متعددی را برای جایگزینی در جیره های غذایی پیشنهاد داده اند. این خوراک هر کدام مزایا و معایبی دارند که بسته به شرایط و نظر جیره نویس می توانند مورد استفاده قرار گیرند. یکی از خوراک هایی که اکثر جیره نویس ها نظر مثبتی روی آن دارند آرد یا آردک برنج است.
آردک برنج چیست؟
بسیاری از افراد می پندارند که آرد برنج، برنج آسیاب شده است، در حالی که این کاملا اشتباه است. همانطور که قبلا در معرفی سبوس برنج دوکوب بررسی کردیم، برنج دارای دو پوسته است. آرد برنج در واقع همان پوسته ی اولیه یا پوسته ی داخلی است که به دانه ی برنج چسبیده است. این پوسته برخلاف پوسته ی بیرونی برنج از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.
آردک برنج
ویژگی های آرد برنج دام و طیور
آردک برنج دام و طیور محصولی بسیار ارزشمند در جیره های غذایی به شمار می آید. شکل و آنالیز این محصول سبب شده بسیاری از افرادی که در حوزه خوراک دام و طیور فعالیت دارند به آن علاقه مند شوند. آردک برنج کاملا پودری است و به همین دلیل در کارخانجات تولید خوراک دام و طیور و همچنین کارخانه های مکمل سازی می تواند به راحتی مورد استفاده قرار گیرد.
علاوه بر شکل، رنگ آردک برنج نیز رنگی پر طرفدار است. آردک برنج رنگی روشن و تقریبا کرمی دارد و به همین دلیل جیره هایی که از این محصول استفاده می کنند رنگی روشن خواهند داشت. در کنار رنگ و شکل از آنالیز با ارزش این محصول هم نمی تون گذشت.
پروتئین و انرژی آردک برنج دام و طیور سبب شده تا این محصول را بتوان در جیره های غذایی هم در منابع تامین پروتئین و هم در منابع تامین انرژی به حساب آورد.
از دیگر ویژگی های بارز این محصول در دسترس بودن آن است. آردک برنج معمولا در تمام طول سال موجود بوده و جیره نویسان بدون نگرانی از کمبود این محصول و تغییر در جیره ی خود از آن بهره گیرند.
آردک برنج در شهرهای مختلفی تولید می گردد اما بخش اعظم آن در شهرهای شمالی کشور می باشد. با این وجود این محصول ارزشمند حتی به دورترین نقاط کشور نیز قابل ارسال است.
آنالیز آردک برنج
پروتئین 12-16 درصد
چربی 9-10 درصد
انرژی 3900-4100 کیلوکالری
رطوبت 4.1 درصد
خاکستر 16 درصد
فیبر 11.2 درصد
موارد مصرف آرد برنج
- کارخانجات تولید خوراک دام و طیور و آبزیان
- شرکت های دارو سازی
- دامداری ها
- مرغداری ها
آردک برنج به صورت خالص و به صورت ترکیبی با سبوس دوکوب قابل سفارش است. طبیعتا قیمت آردک برنج خالص با سبوس ترکیبی متفاوت است.